Bourgondisch Donkerbroek? Jazeker!

Food Festival Food Festival

Bourgondisch Donkerbroek? Jazeker!

 Met een heus Food Festival opent het HD Tentfeest op 30 Juni het nieuwe Festivalterrein in Donkerbroek. Maar liefst 8 lokale ondernemers leveren een culinaire bijdrage om er een echt gezellig dorpsfeest van te maken voor jong en oud.

Het Food Festival opent haar deuren om 17.00 uur en zal duren tot het HD Tentfeest begint, zo rond een uur of 21.30.

De toegang is gratis, dus iedereen kan komen kijken. Naast een uitgebreid aanbod van gerechten, hapjes en drankjes zijn er daarnaast ook activiteiten voor de kinderen georganiseerd, zodat ouders onbezorgd kunnen genieten.

“Generaties verbinden, dat is het idee”, aldus Hedde Cazemier, namens het bestuur van het HD Tentfeest, “wat we voor ogen hadden is een feest te maken voor zowel jong en oud, waar iedereen uit de wijde omtrekt kan samenkomen en samen kan genieten van wat Donkerbroek te bieden heeft. Wij zijn er heel trots op dat er zoveel lokale ondernemers meedoen.”

Een mooie opsomming is het, de ondernemers die een bijdrage leveren aan dit Food Festival:

‘t Witte Huis - met een Koffie Corner, Hamburgers en Poffertjes,

Cafetaria Stap es in- met een heuse Coca-Cola truck en Cup cakes,

Café Donkerbroek – met salades en soepen,

KookNzo– met beenham, pulled pork en wraps,

Vishandel van der Meulen - met gemarineerde roerbakvis en een braadbrommer

IJssalon Enjoy – met huisgemaakt ijs,

Bakkerij van der Molen- met broodjes en

Jakob Zwaagstra – met Donuts.

Zij allen maken speciale gerechten voor het Food Festival en zullen ervoor zorgen dat het een waar bourgondisch feest wordt.

De muzikale omlijsting van het Food Festival wordt verzorgd door Stanza. Ook al een lokaal initiatief. Deze vijfmans formatie brengt een gevarieerd programma, waarbij Fries- en Engelstalige popballads worden afgewisseld met uptempo instrumentale nummers. De band heeft mede hierdoor een geheel eigen sound.

De kinderactiviteiten zijn in de bekwame handen van Elly Oosterhof, haar dochters Robin en Verena en natuurlijk nog veel meer enthousiaste vrijwilligers.

“Wij zijn er hartstikke trots op dat we dit programma met elkaar hebben kunnen maken. De medewerking van alle betrokkenen is echt geweldig!” vervolgt Hedde Cazemier, “wij hopen echt dat dit een succesvolle en feestelijke opening van ons nieuwe Festivalterrein wordt”.

Op het terrein kan zowel met geld als met HD Tentfeest munten betaald worden, makkelijk als je daarna naar het HD Tentfeest gaat.

Kaarten voor het HD Tentfeest zijn te koop via de website of bij Bloemenhuis Carin.
Kaartjes zijn natuurlijk ook verkrijgbaar op de avonden zelf.
Een kaart voor 1 avond kost € 10,00 een combikaartje voor twee avonden kost € 15,00.

De toegang voor het Food Festival en de kinderactiviteiten is gratis.

Meer informatie en nieuws is te volgen op de facebook pagina van het HD Tentfeest.